Ahad, 11 Januari 2009

latest - israel almunafiq

Penganalisa politik Israel Alouf Ben telah menulis pada 4/12/2008 dalam akhbar jerussalem post bahawa" masyarakat antarabangsa yang diterajui oleh Amerika dan Mesir telah memberi kebenaran kepada Israel untuk melangsaikan serangan daratnya ke atas Ghazzah bagi tujuan melumpuhkan organisasi HAMAS sehingga gerakan itu luput." Penganalisa itu menutup penulisannya dengan mengatakan: ( sesungguhnya sokongan mesir yang tidak diduga dalam menyokong Israel dalam persengketaannya dengan HAMAS adalah berita gembira yang mengejutkan menjadi kejayaan besar bagi diplomasi Israel.)
Inilah bukti bagi artikel saya sebelum ini. Selain bukti ini adalah ucapan Husni Mubvarak sendiri dan permusuhannya serta parti pimpinannya dengan Ikhwan Muslimin yang menyokong HAMAS seratus peratus. Ikhwan adalah gerakan yang memerdekakan Mesir dari penjajahan Inggeris Ikhwan juga adalah tentera yang menghalau Israel dari bumi Mesir. Kini Ikhwan dimusuhi kerajaan Mesir secara politik dan juga kekuasaan. Kini permusuhan itu telah berjangkit kepada HAMAS. Namun HAMAS masih menganggap Mesir sebagai Jiran yang pernah berjasa.

Inilah apa yang Allah sebut dalam menceritakan sifat munafiq di awal surah Al Baqarah. Baca dan bandingkan. Israel bukan lagi manusia mereka adalah Syaitan di kalangan manusia inilah keupayaan mereka meracuni pemikiran manusia agar menjadi pendokong mereka. Siapa yang senyap dan mengambil sikap duduk di atas pagar merekalah orang yang rugi.

Sampai di sini dahulu untuk kali ini.

fwd - umaq - eiman

celiklah mata lihatlah diri kita....hiburan merata - rata,dosa entah ke mana ...
bukankah ramai yang ditipu...dijajah pemikiran nya dengan budaya jahiliyyah...namun,itulah kebanggaan...sampai bilakah kita ingin ditipu,dimainkan,diinjak dan dibodohkan....??

fikirkanlah....

0 comments:

Pelawat

Load Counter

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP